Prima ballerina!

Hade min första balettlektion idag med Jenny B. på Kühlers och JISSES det var så mycket svårare än jag trodde, helt seriöst!
Vi kom dit och fick genast ett papper på ALLT vi måste införskaffa till danspassen så sagt och gjort, på lördag ska jag inhandla: Trikåer, Hotpants, Trekvartsbyxor och tadaa (!) rosa balettskor!
PEPP!

En massa övningar vid stången, på golvet och över diagonalen och ja, inte var jag den smidigaste när det gällde att "hänga i luften" men det gick helt okej.
Men efter 3 år balett som det blir innan vi slutar så lär jag ju ha lärt mej ett och annat och det känns... toppen!

OC-premiär ikväll, men jag hinner inte se utan det får bli imorgon eftermiddag istället och åååh, SETH COHEN! Haha, het hetare hetast! ;D


Östra real med perspektiv

Nu har det gått ett bra tag sedan jag bloggade senast och jag har kanske fått lite mer perspektiv på den anrika skola belägen på Öfvre Östermalm som numera är den skola jag återvänder till varje vardag.
Skolbyggnaden är K-märkt (vilket resulterar i sjukt fula bruna dörrar) men annars andas miljön precis sådär mycket historik som du vill ha det, och i trapphuset dinglar målade porträtt över tidigare rektorer.

Danslinjen på Kühlers startade igår med ett HÅRT streetpass och idag är kroppen mer än mör, vilket inte blir bättre av att ikväll väntar ett jazzpass, för att imorgon avrundas med första balettlektionen (hjälp!)

Till helgen blir det nog höstshopping tror jag.
Måste införskaffa ett gäng jeans, toppar och börja leta efter en perfekt vinterjacka!



Over and out.

Östra Real

Första skoldagen på Östra Real i klass JO1.

Skolan verkar toppen och klassen är väl sisådär även om det glimmar några guldkorn.

Karlaplan är i alla fall väldigt fint och det finns massor av toppen ställen att ta vägen på håltimmar/raster, great!

 

Föresten så löste sej fashionpaniken och det blev koftan och det vita ribbade linnet idag, perfekt!


FASHIONPANIK!

Imorgon börjar plugget, Östra Real och jag insåg till min olycka att det nästan bara går tjejer i min klass, oh crap!

 

Den svåraste frågan är ändå vad jag ska ha på mej;

 

Outfit 1

Jeans

Vitt ribbat linne

Grå kofta från H&M

Lacoste-skor

 

Outfit 2

Jeans

Vitt ribbat linne

Armékavaj

 

Outfit 3

Jeans

Lacoste-piké

 

 

usch, jag är hopplös, jag vet.


Tänkvärt

Hittade länken i Linda Skugges blogg:

http://hedgehog.webblogg.se/170805114422_frtroenden.html

 

 

läs!


Stressigt!

Vaknade supertidigt imorse för att chocka kroppen inför morgondagens skolstart men det var inte den mest briljanta idén måste erkännas för nu är jag toktrött och vill bara sova.

 

Hyn fick sej i alla fall en ordentlig omgång imorse nu när håret blev så ompysslat igår så det blev långbad och ansiktsmasker efter frukosten, lovely!

 

Även en stund i solen blev det i ett sista försök att fräscha upp solbrännan då dom inte hade Lancômes BUS-creme inne i Skärholmens Åhlens, skandal.

 

Nej nu är det dags att kila vidare, so long!


Prinsar på Prinsen

Ytterst lyckad outfit måste jag säga, väldigt boho-chic visserligen men hey det är fortfarande sommar!

Svart spetskjol ifrån Zara

Vitt ribbat linne

Min sjukt snygga grå kofta ifrån H&M

Ljusgröna kilklackar

 

Ytterst lyckad måltid också på Prinsen, med Moët, förätt, varmrätt & efterrätt så nu är jag proppmätt!

 

Lite kändisspotting också, 1 ung festfixarpojke med utländskpåbrå och hans blonda följeslagare på tunnelbanestationen vid Östermalmstorg och på restaurangen så spottade vi även en handfull celebritys, bland annat en av Sveriges bästa hockeyspelare, jo jo.


á la Tina Linderoth

Idag var toppen!

Hittade både ett flätat bälte ifrån Friis Company och ett nytt favoritcafé på Östermalm med Josefine, Café Alberts kräftsallad är to die for!

 

Var hos frissan och fegade visserligen ur på mittbenan men fick beröm av Tina (min frisör) som sa att mitt hår var i toppskick efter sommaren och att det var av jättebra kvalité. HAHA, jag älskar att få beröm av frisören, det är som när tandläkaren säger att man har fina tänder eller när någon säger att man har en lyckad outfit.

Scarlett-luggen, eller ja, en variant av Scarlett-luggen blev det och rejält uppklippt.

 

Min kofta är föresten sjukt snygg! Och nu bär det av till Prinsen för att fira gymnasiet med familjen.

So long!


Ouff

Att vakna tidigt med sprängande huvudvärk som mest liknar en redig baksmälla är aldrig kul, botemedlet på det är förhoppningsvis en rejäl kopp te.

 

Mylan jobbar idag, usch för det!

Men Josefine är på väg över för ytterligare en dag på stan för oss två ackompanjerat av eurodisco (eurotechno för Josses skull)

 

Dagens outfit:

Vitt ribbat linne, H&M

Min nya gråa kofta med guldtrådar, H&M

Mörkblå jeans, Wrangler

 

Lyckat värre då min kofta är superfin!

 


Frisyrpanik!

Insåg plötsligt att det är imorgon jag ska klippa mej inför skolstarten på torsdag och just nu är det total frisyrpanik!

Nuvarandra frissen som pryder min skalle är simpelt långt mellanblonthår, rätt uppklippt men en alldeles för lång lugg i sidbena.

 

Frågan är om jag ska våga klippa mej i mittbena eller inte? Fördelarna är helt klart att det är supertrendigt MEN om jag passar i mittbena är en svår fråga, har inte haft det sedan jag var liten och handlade alla kläder på JC, vilket var evigheter sedan! Inte vågar man göra ett felklipp lagom till skolstarten.

Den andra frågan är om jag borde skaffa kort lugg igen, är smått sugen på Scarlett-luggen som går att se i Ebba von Sydows blogg hos Expressen. Jättesöt på Scarlett men om jag passar i den är frågan.

 

Hmm...  En noggran redogörelse imorgon kommer efter jag har varit hos Tina på RaBarber på Grev Turegatan.


Shopping med pinglorna!

Hektisk morgon när man försover sej och sedan var det bara att slänga sej iväg till optikern i det mindre gulliga köpcentret i Skärholmen (som visst ska re-stylas lagom till att jag flyttar hemifrån).

Mindre trevlig timme hos optikern måste det erkännas, även om jag nu blev VIP-kund och får en massa rabatter på glasögon (jag som aldrig visar mej frivilligt i bågar). Dagens HAHA typ att Synoptik har VIP-kunder. Inte alls som att bli VIP någon annan stans direkt.

En snabbis in på H&M där jag inhandlade en massa ansiktsmasker till min trötta och solbrända hud + en sjukt söt folkloreinspirerad brosch som kommer se utmärkt ut på en t-shirt eller jacka. Liknar förövrigt den som Miu Miu har på sina sjalar nu i höst.

 

Vidare in till stan där jag mötte upp Josefine för lite biljettkrångel med våra Insparksbiljetter till "Foamparty á la Lidingö", lite stressigt att vara biljettförsäljare måste erkännas.

Evisu-jeansen jag vill ha (alla är handsydda och sjukt snygga!) fanns inte inne på Brunogallerian som vanligt och utbudet på H&M på götgatsbacken var hopplöst sorgligt även om jag inte kunde låta bli att köpa en t-shirt med The clash - London calling - motiv, jättesnygg!

Väl vid Svampen skulle vi möta upp försenade festfixare som aldrig dök upp (även om den ena av dessa två pojkar bad "sjukt mycket om ursäkt" för att citera

Snabblunchade med Vici och Josefine innan det bar av vidare till Zara (mockasinerna och Fendi-kopian att dö för!), Tiger (Josefines stövlar, über!), Fornarina (där Josefine fynade en kjol som nästan var gratis och Victoria ett par jeans), Gallerian, H&M (där jag shoppade en kofta att dö för)

En tripp till Karlaplan för att titta på Östra Real blev det också innan det bar av hemåt igen.

Dagen var eurodisco och jättetrevlig som vanligt när vi SthlmsPinglor träffas!

 


Östra Real

Östra Real

måste bara publicera den här bilden jag hittade, Östra Real på Öfvre Östermalm.


Eurodiscolycka

Är riktigt uppåt, rider på en våg av eurodisco och att vara tillbaka i Stockholm igen, en oslagbar kombination med andra ord!

 

Imorgon ska vi ha en mindre SP-reunion faktiskt, dags att göra stan litegrann och höstshoppa (för de 1000 kr jag fick av pappsen) eller bara luncha någonstans, svårt val det där.

 

En av dessa pinglor har föresten siktat in sej på att bli sportjournalist och vill ni läsa resultatet så titta här: http://josefinem.blogg.se  ^^

 

På torsdag börjar jag på gymnasiet, Östra Real och på fredag kickar det riktiga nattlivet igång för oss unga stockholmare med Insparken "Foamparty á la Lidingö"  och såklart kommer man kunna se oss dansandes i skummet!

 

Livet leker, och det här är bara början på en fantastisk höst!


Hjärtekrossaren är hemma

Min käre lillebrorsa har återvänt ifrån BPs benkrossarfotbollsläger i Katrineholm nu,

lite mer solbränd med solblekthår, haha, han är supersöt när han pratar om hur alla fotbollstjejer som var 89or blev kära i honom på discot! Den lilla hjärtekrossaren!

Nu är vi samlade hela familjen, ojoj!


Eurodisco-queen

Jag lyssnar på Eurodisco (så som Blümchen och Alice Deejay) och hyllar Per Hagman till skyarna på alla möjliga sätt. Dvs. att jag pratar och skriver om honom konstant efter att ha läst "Att komma hem ska vara en schlager"

LÄS LÄS LÄS! den är tokbra

 

"Du bist allein?"


HOME SWEET HOME/part 2

Fredag

Ännu bättre väder än dagen innan och efter frukosten så fick vi tag på de sista solstolarna vid poolen då fler folk hade anlänt nu under helgen.

Sprang in i hotellets sötaste svenska 18åring vid buffén, som sedan hamnade i solstolen mitt emot min på andra sidan poolen. Perfect view med andra ord. Haha!

Lunch i hamnen, mastig 3rätters med champagne (vilket verkar vara standard i spanien att dela ut till gästerna på hamnkrogarna) och sangria.

Sedan bar det av in till stan för mej och mamma som powershoppade i 2 timmar.

 

Jag inhandlade:

Grön arméinspirerad kavaj ifrån Zara

Svart spetskjol ifrån Zara

Vit t-shirt med sötaste asieninspirerade trycket ifrån Zara

Brun cardigan ifrån Zara

2 nya navelpiercingar ifrån Six (roligaste smyckeskedjan!)

 

 Toppen!

 

 Vidare hem för att duscha och byta om till ljusblå fjärilsklänning och skyhöga silverstiletter ifrån Bianco innan vi tog taxin till Barcelonas trendigaste restaurang Noti där det blev en riktig brakmiddag med champagne, förrätt, varmrätt, ostbricka & efterrätt.

Killen som var DJ var sjukt lik Big Brother-Olivier i sin hatt men spelade soft loungemusik som var perfekt för stället. Dags att införa mer DJ's på svenska vanliga restauranger, helt klart!

 

  Lördag

Sista hela dagen i Barcelona och vi startade dagen med champagne och jordgubbar (hur Audrey Hepburn á la Breakfast at Tiffanys känns inte det?!) sen blev det blev en massa solande och badande, vid poolen och havet innan lunch på stranden med god sangria men desto mindre god paella (alldeles för lite skaldjur) innan vi tog en välbehövd nap på hotellet.

 

 På kvällen shoppade vi en surfinspirerkad t-shirt till lillebrorsan som var kvar hemma i Sverige, 4 tändare med chic.pic-motiv till mej samt ett gäng vykort.

Middag på Hard Rock Café, en rätt tidig tillställning jämfört med tidigare kvällar då vi börjat äta middag vid 23 tiden. Nu var vi ifrån restaurangen redan 22 och hem till hotellet.

Kortare kvällspromenad vid hamnen innan vi packade ihop vårt pick och pack för att kunna åka nästa dag.

 

  Fredag

Inte mycket att berätta annat än att vi tog flyget hem till Sthlm igen, stötte på en del luftturbulens vilket aldrig är speciellt kul men allt gick bra.

Idag ska jag bara blogga klart, äta gott och sova mycket inför imorgon.

 

  Om jag hittar bilder på mina shoppingfynd ifrån Zara så publicerar jag det senare,

Ciao!

 

 


HOME SWEET HOME

back from Barcelona!

Här nedanför följer kortare klipp ifrån mina dagar i staden som aldrig sover (siesta är SO OVER)

 

 

Onsdag

Upp tidigt för att hinna panikpacka klart allting och slänga sej iväg till flygplatsen. På Arlanda var det fullrulle som vanligt och oturligt nog var min Lancôme "Hypnôse Waterproof"-mascara slut i taxfreen så istället tröstshoppade jag nya ELLE (med en förträfflig Trendbibel i!) en kopp tea och en croissant för att ha något att göra innan planet gick. Mellanlandade i Köpenhamn (inte heller där fanns mascaran), lunchade och sedan bar det av upp i luften igen mot Barcelona.

Väl i Barcelona var vädret delvis mulet och otroligt varmt!

Hotellet THE FRITZ (chic.lit-uttryck för The Fucking Ritz (-Carlton) hette "Hotel Arts" och var en del av Ritz-Carlton koncernen, tack gode gud för det är den absolut bästa hotellkedjan enligt mej.

Vi blev varmt välkomnade och även lite smått chockade över den hypermoderna och lite småartsy-inredningen på hotellet. (även om jag mest imponerades av Louis Vuitton stövlarna man kunde köpa i hotellshoppen)

 

Kvällens outfit för ett restaurangbesök i hamnen blev:

Sliten jeanskjol

Grönt linne

Gröna skor med kilklack

 

Fick ett glas champagne som fördrink, ackompanjerat av friterade babysquids och till varmrätt åt vi hutlöst överprisade havskräftor.

 

 

Torsdag

Dignande frukostbuffé med Moët (enda hotell jag har besökt där det finns champagne vid frukosten) så det blev ett smakprov på champagnen innan vi trippade emot poolen för en stund i solen.

Lunchade nere på stranden med Sangria och paella, mums!

Sedan en kortare strandpromenad där jag stötte på backpacker-ungdomarna som verkade spendera dagarna stenade där dom halvlåg i sanden och rökte joint efter joint till tonerna av Bob Marley (jag kommer alltid att tänka på My då)

"Hey sweet, wanna have a smoke?"

"Hola bonita, wanna try?"

 

En kortare nap på hotellrummet innan vi (jag i min blåvitrandiga sailordress och vita lacosteskor) åkte in till city där vi fönstershoppade då alla plagg i min storlek på den stora Zara-butiken var slut. (som förövrigt hade fått in totala kopior av höstens trendkläder ifrån catwalken, billigt, snyggt och prisvärt!)

Hamnade på ett torg där vi åt en mindre trevlig middag vid 23tiden, kanske mest beroende på en del otrevliga mobilsamtal som kom med nyheter hemifrån, även om chokladmoussen var perfa!

 

fortsättning följer...


Bella goes Barcelona!

Kvällen har spenderats med familjen framför TVn, rätt mysigt att umgås med dom ibland i alla fall.

 

och YES!

imorgon bär det av och det blir tidig sänggång för att orka med men jag är prepared med min Face Mist i handväskan och senaste numret av Vogue för flygresan,

men först blir det tax free-shopping, ska inhandla en vattenfast mascara för att slippa eventuell ofrivillig tvättbjörnslook på "Foamparty á la Lidingö" den 19/8.

 

Flygplansoutfit:

Mörkblå jeans

Vit v-ringad t-shirt

Brun LV-sjal

Bruntonade gigantiska pilotbrillor

Vita Lacoste-skor

 

Nu ska jag strax sova, kommer sakna alla pinglor men ett vykort kan ni i alla fall kika efter i brevlådan!

 


Stilmallar & packning

Måste säga att jag tycker att det är HOPPLÖSA stilmallar här på blogg.se, funderade ett tag på att skriva ifrån blogger.com och publicerade till och med ett inlägg där, men föll tycker att blogg.se är lättare.

Synd bara att jag får dras med den här tråkiga gråa mallen eftersom jag inte är jätteförtjust i någon annan. Även om den som ska vara mer FASHION är helt okej, men skorna är sjukt fula.

 

Har nästan packat klart nu föresten, duktiga Bella.

Och tagit ett bad + fixat mina fötter så nu kan jag glida runt på stranden och visa upp mina cherry-färgade tånaglar, sött värre!

 

Längtar iväg till solen, och oh nu är det inte långt kvar på sommarlovet vilket blir tungt, ny skola och allt i höst, Östra Real för hela slanten!

Sen blir det såklart höstshopping när jag kommer hem också, även om Josefine knep den sjukt snygga Friis Company väskan (som var en kopia av en Chloéväska?) i brunt som jag skulle vilja lägga vantarna på! (Josse jag kommer låna den, haha!)

Ett par Evisu-jeans skulle jag nog vilja ha, och eftersom pappa krympte mina Diesel-jeans + mina Wrangler så har jag 2 par upp på honom, vilket innebär ett par Evisu.

En finfin trenchcoat måste inhandlas också, ifall inte canvas varianten från H&M blir så lyckad, är lite tveksam faktiskt, den är ju inte en sådan klassisk modell.

 

HAHAHA, jag är nästan sugen på att maila Ebba von Sydow och fråga henne om jag borde införskaffa en kort trench (Inwears är sjukt heta) eller en klassisk lång modell..

en gåta som är till för att lösas med andra ord.

 

 

nej nu ska jag kila!


Boho goes ultra chic!

Kate Moss

 

Hur het är inte Kate Moss på omslaget till Septembers Vogue?!

Hon passar inte bara som hippie-chic utan ser förträfflig ut här med,

me love!


Panik när det gäller packning

Jag är sämst på att packa och kommer nog alltid att förbli det också, tyvärr

jag tar alltid med mej för mycket saker och nu hävdar kära mamma att jag INTE får ta den stora väskan utan får hålla till godo med den mindre, pack-panik med andra ord!

 

hm, en packlista är kanske ett bra förslag men då känner jag mej så bunden. Men för 4 nätter behövs det inte mer än 4 fräscha kvällsombyten med A.A-styling (ett nytt favvo-ord "add accessories")

men ett MÅSTE i min packning är i alla fall mina silvriga skor från Bianco! Helt über, och såklart var dom med i förra Cosmo, ett klipp!


Barcelona

 

Imorgon bär det av till Barcelona med familjen (minus lillebror som ska på träningsläger med sthlms bästa hockeylag)

 

Äntligen lite sol, bad och shopping i något som inte är lika kallt som Stockholm!

Passar mej perfekt!

Barcelona

Hotel Arts, där vi ska bo kallas visst för ett av de lyxigaste hotellen i Barcelona och absolut det mest trendiga, jasså minsann.

 


Så trillade även jag dit

Jag som inte skulle börja blogga!

 

HAHAHA, nästan alla börjar sitt första blogg-inlägg med det, eller i alla fall så tänker alla det tyst men så trillade man dit ändå.

Mycket riktigt så blev jag sugen efter att ha spanat in en mängd bloggar, så som:

Josefines http://www.josefinem.blogg.se

Elinas http://www.elinacederborg.blogg.se

Fashionista http://www.fashionista.se

& såklart Linda Skugge & Ebba von Sydows

 

så nu är jag en del av blogg-djungeln, take it or leave it!


hits